Dataopslag en -beveiliging

We hebben het allemaal al eens mee gemaakt. Een computer die stuk gaat of een externe harde schijf die het niet meer doet en u bent uw belangrijke gegevens kwijt.
Door middel van een NAS oplossing (Network Attached Storage) bieden wij u een veilige oplossing voor de opslag en veiligheid van al uw belangrijke gegevens. Deze oplossing maakt gebruik van een extra harde schijf zodat er 1 schijf kapot zou kunnen gaan zonder dat u daar last van heeft.

Deze oplossing bied u meteen de mogelijkheid om uw bestanden op de computer, laptop of zelfs telefoon automatisch op te slaan, gebruikmaken van uw eigen “private cloud” op ue eigen NAS. Als u even geen internetaansluiting heeft dan worden uw altijd uw gegevens automatisch weer opgeslagen als u weer WiFi of internet verbinding heeft. Uw heeft dus altijd uw gegevens op meerdere plekken staan en u heeft niet het risico dat uw gegevens mogelijk ingezien kunnen worden door externe bedrijven zoals dropbox of .
Daarnaast kunt u eenvoudig gedeelde directories aanmaken die op een beveiligde manier met u samenwerkingspartners of administratiekantoor kunt delen.

Als extra is er ook mogelijkheid om er diverse software op te installeren zodat u dit ook kunt gebruiken voor het aansluiten van beveiligingscamera’s een centrale print server of als media (iTunes©) bibliotheek.
Wij kunnen u vrijblijvend adviseren naar de mogelijkheden en wat dit u aan problemen oplost.

Cloud diensten

Vanuit Ask4Info bieden wij diverse Cloud oplossingen. Naast diverse Software as a Service (SaaS) oplossing zoals online boekhoudprogramma's bieden wij ook een ruim aanbod aan Cloud oplossingen. Denk hierbij aan technieken als Office365, IBM BlueMix en Amazon Web Services. Een oplossing in de vorm van een “Private Cloud” is een ook prima en betaalbare oplossing voor elke onderneming. Op deze manier heeft u zelf in de hand waar u uw data heeft opgeslagen.
Dit kan ook bijzonder handig zijn voor bijvoorbeeld uw boekhouder of collega ondernemer met wie u samenwerkt die de gewenste informatie met een wachtwoord wat u verstrekt bij u kan ophalen.
Als bijkomend voordeel krijgt u diverse applicaties bij uw NAS die ook weer via uw eigen "Private Cloud" kan ontsluiten. Enkele praktische voorbeelden van cloud oplossingen zijn: eLearning,online boekhouding, online CRM, et cetera.
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!